torsdag 13 september 2012

Torsdag 6/9: Var upp till Huvåsen med Farfar. Gick med Bizzy. Bizzy stod för en hare som jag sköt där den tryckte under granen. Förmodligen en första-kullare. Sedan fick jag skjuta mig en fjolårstjäderhöna på 2,1kg. Jag gick nere i en myrkant med Bizzy och farfar en bit upp. Så stod förmodligen Donna för den och hon kom flygandes över min skalle. Så jag släppte ut hon på 30m och fick skjuta rakt bakifrån. Sen hittade vi nån järpe. En kom och satt sig på ca 10m. Siktade bara en bit ovanför skallen. Sen såg jag hur en sprang på backen, fick den också. Alltså 1 hare, 1 tjäderhöna och 2 järpar. Farfar kammade noll. I stort sett så sköt vi allt som vi såg.

Fredag: For till Huvåsen med Lava. Hittade några tjäderhönor/tjäderkull, 2 ripor, 1 tjäderhöna och 1 tjädertupp. Hon stod inte för någon utav dom. Men hon gjorde ett bra arbete innan dess att riporna flög. Jävligt synd faktiskt. Hade det varit Bizzy så hade jag däremot haft 2 ripor i säcken iallafall.

Lördag: Huvåsen med morfar. Vi hittade 2 tjädertuppar och 6-8 gammorrar. Fick skjuta en orrhöna då jag gick en bit efter vägen tillbaka till bilen. Hon flög ut på vägen och rakt fram. En straffspark alltså.

Måndag: Upp till Huvåsen igen. Hittade några fåglar, men ingen i säcken. Sköt däremot mot en orrhöna, men precis när jag sköt så försvann hon bakom en gran :(

Min första hare!

Andra tjädern!

2 Järpar

Orrhöna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar