torsdag 13 februari 2014

Jag gick utställning med Lava 26/1. Hon fick inget betyg eftersom hon hade "inåtrullande ögonkanter". Dvs att hon kommer ej kunna gå någon mer utställning eller kunna avlas på...Annars fick hon fina omdömen, kommer inte ihåg riktigt nu. Det står på lappen men det är skrivet med en stil som är värre än skrivstil.. Iallafall så har hon nu opererats för detta eftersom hornhinnan kan komma att nötas upp annars.

Annars ligger största fokus just nu på att få till ett "blixtsnabbt" stopp och apporteringen. Har gått tillbaka till basic med apporteringen för att försöka få bort hennes tendens till tuggande då hon kommer in till mig. Alltså då hon sitter och väntar på att avlämning, inte när hon springer.

Förövrigt så har jag hört rykten om varg i Boden.. Fyfan, nu verkar dom ska börja rota sig här uppe också. Man kanske måste skynda att ta sig en valp nu om man någonsin ska få kunna jaga med en helt egen hund. läste även på nätet om att man har beviljat skyddsjakt på "junselevargen" som var så viktig genetiskt att man lagt ner 9 miljoner på denna med helikopterflyttar, skadestånd för slagna renar osv. En varg som jag synar är en renrasig varg, utan har gener från dom ryska gränshundarna som var en korsning mellan hund/varg. Tydligen så var den inte så genetiskt viktig om man nu kan skjuta den efter man spenderat 9 miljoner kronor. Pengar som man kunde använt till något bra. Nä fyfan.