torsdag 7 november 2013

Förra helgens jakt

Eftersom det var halvdag i fredags så for jag ut i skogen direkt efter jobbet. Började med att kolla gropen men det var helt tomt på nötskrikor. Kollade sedan åteln bakom slakteriet. Där var det 2 skrikor varav jag kunde skjuta en.


Efter det så tänkte jag fara och prova locka lite järpe på ett säkert ställe. Gick och visslade lite. Efter en bit hörde jag en vissling som jag trodde kunde vara järpe, men var inte säker. Stod stilla ett bra tag och visslade, men inget svar. Så jag gick mot det jag hörde och nog flög det iväg en järpe! Såg vars den satte sig ungefär men vill gå fram och se om det var någon mer. Och visst var de det. En till flög åt i stort sett samma håll. Började vissla igen och då blev det ett riktigt hallå mellan 2 järpar och mig. Efter kanske 15 min lyckades jag få se där den satt och trycka av. Försökte på den andra också men den blev nog för skraj..Förövrigt en fin järpe på 400gram.


Passade sedan längs vägen i hopp om tjäder men ingen visade sig. Lördag var jag ut igen och hittade en annan järpe men den ville inte alls vara med och leka den dagen. Söndag for vi till Huvåsen och passade på spelorre. Vi hade kanske 10-15st runtom oss och jag sköt bom på en. Plockade även hem bulvanerna, vilket visade sig vara ett bra beslut då det kommit mycket snö nu. Förövrigt första gången jag använder dom iår då det blev att skaffa årskort på statens mark. Satte även upp en mårdfälla på marken. Det är bra att hjälpa fåglarna ännu mera nu då det är så dåligt om fågel!