onsdag 16 juli 2014

Eftersöksprov

Sen senast så har jag hunnit starta med Lava på 2 prov och fortsatt med båtprojektet.

Första provet var ett särskilt prov i Blåsmark/Hemmingsmark. Vi började med spåret och jag skickade iväg Lava. Full fart ut och då hon kom fram till truten så hade hon fortsatt fram till spårläggaren och skallat. Tillbaka tom. Skickade ut hon igen, men tillbaka tom igen. Eg

Vattnet hon sprang en bit längs kanten och sen i. Vände efter några meter och kom upp på land. Skickade ut hon igen. Hon jobbade på väldigt bra tills hon fick vittring av truten och då var det inga problem. 8p

Fick chansen igår att gå prov igen. Spåret först. Iväg i full fart och kom in med trut direkt ua. 10p
Vattnet ut direkt, hämta trut o in direkt. Däremot då hon kom upp på land så blev hon egennyttig av truten.. 8p

Självklart blev jag besviken på första provet. Det var släpspåret jag trodde hon skulle klara galant, men kanske att det skulle ryka någon pinne på vattnet. Man blir inte arg utan man känner typ..tomhet..efter alla timmar man lägger ner och så går det inte vägen.

Men det var riktigt skönt med gårdagens revansch!! 10/8 räcker för ett förstapris om hon får full pot på kastapporten. Nu blir det iallafall att lägga träningen åt sidan några veckor. Vi har kört hårt nu hela våren och sommaren så nu är vi båda två värda ett break med fiske och PDOL bland annat. Eventuellt så ska jag ställa upp i ett särskilt prov i augusti om det är något nära piteå för att försöka få 10-10 så man är mer på "säkra sidan". Blir att starta på jaktprov i höst också, dock återstår att se när.

Har även börjat med båten jag köpt. Har slipat av all färg på utsidan och lappat igen hål och byggt om kölen, och slipat igen efter det. Nu ska vi öppna upp botten inifrån och ta bort den. Även fixa aktern och sitsarna. Eftersom botten ska bort så kommer vi även att plasta någon ribba för att stabilisera båten. Trodde inte det skulle vara så mycket jobb på båten men ska man lämna den vid en fällsjö så vill man ju att den ska hålla i minst 10-15år iallfall.. blir dock inte att skaffa ett likadant projekt igen. Mycket tid som man måste lägga ner, men samtidigt vill man ju inte lägga 6-8 tusen på en båt som man använder max 1v per år o ha den liggandes på fjället.

Lava och Molly i full fart

"Öringbåten"