onsdag 30 oktober 2013

I lördags var jag ut och luftade förken Anschütz lite. Blev en nötskrika och en trut. Var även ut dagen efter med grannen på samma typ av jakt, och han fick skjuta sig en nötskrika. Viltvård i sitt esse!

Andre siktar in sig på en nötskrika

Anschütz modell 1415-1416 med skjutna fåglar



torsdag 24 oktober 2013

Jakten rullar på med väldigt magert om fågel. Har hunnit vara upp på statens mark 3 helger nu och eventuellt blir det Huvåsen i helgen om vädret blir bra..
En dag hade vi 18 olika tjädrar på 3km. Vilket i efterhand vi förmodligen tror att det hade varit ett stort spel där på morgon eftersom vi inte har hittat nått att skryta om efteråt. Mindre fågel än i Huvåsen är det inte, men dom fåglar man hittar är 95% tjäder. Nu lär det inte bli dit upp nå mer eftersom det har kommit/kommer en massa snö där nu.
Lava jobbar på som vanligt och är otroligt duktig för sin ålder. Söket varierar litegrann, oftast så ligger hon bra men när det blir långt mellan fåglarna kan hon gå ut till 150-200m. Vi har aldrig sett hon tjuvresa någon fågel än. Finns det fågel och hon har rätt vind(läs medvind) så står hon för dom, var så säker på det!
Det enda dåliga som hon gör är att hon ofta springer efter fågeln efter att den tagit till vingarna. Och andra sidan så har vi ibland fått gå fram och lösa hon ur ståndet efter att fåglarna har stuckit. Detta ska vi fixa till i vinter är det tänkt.
Vi får se till nästa höst om vi ska kosta på oss ett lyft ut på fjället. Ska man vara rikigt ärlig så är ripa en mycket lättare fågel för en unghund än tjäder som vi mest jagar. Det är ju trots allt bara fällt 2 fåglar för Lava, så det måste börja trilla ner någon fågel..men ge upp kommer aldrig denna hunden att göra!


Här satt det 3 tuppar och 3 hönor

Farsan o Lava

Lava står

Björnspår




Lava står

Nötskrika

Tjäderjakt längs fjällsidorna

rast

Fint fällhorn