tisdag 24 september 2013


Var ett tag sedan jag skrev. Har jagat en del älg och förra helgen tänkte vi fara iväg med husvagnen till fågelrikare marker. Men då är det någon som har beställt världens monsun-regn..for iallafall till Huvåsen på söndagen men blev som tidigare magert. Hittade 4 orrar varav jag fick skjuta bom på en.

Lava under en tur i Öjebyn

Lava under en tur i Öjebyn

Har inte tid att ligga ner, vill hitta pippi åt husse!

Nu är bulvanerna färdiga

Mårdskalle?
Nyförvärvet

Salongarn, 40-50m

Salongarn, ca 85m

Vi ska göra ett nytt försök att få fara iväg i helgen. Vädret verkar då ska bli bra just nu iallafall..

söndag 1 september 2013

Nu har fågeljakten dragit igång!!!!!

Det är inget bra fågelår på min jaktmark mot Gråträsk. Bättre än ifjol med kullar, men ändå riktigt dåligt. Vissa dagar har man bara 2-4 fågelkontakter, alldeles för lite för en unghund som Lava som måste skaffa sig rutin. Annars så söker Lava riktigt bra i skogen. Dock kan hon ibland bli lite väl vidsökt när hon har gått ett tag utan att få fågel i näsan. Förmodligen av strävan till att hitta fågel.

När vi väl hittar fågel så sköter hon detta till största delen bra. Löporna är det hög klass på. Faktiskt riktig Bizzy-klass(förra hunden). Hon har en tendens till att stå för nära fågeln, men just den biten har nog bara med rutin att göra. Ibland springer hon även efter fågeln en bit, det gjorde hon inte ifol. Detta måste tränas på. Men i det stora hela är vi riktigt nöjda med vad vi sett hittills i höst och att hon kommer bli en bra jakthund råder det inga tvivel om!

Fick skjuta en liiiten årsorrhöna för Lava och en fin årsorrhöna för Donna i veckan.

Lava med en liiten årsorrhöna

Donna med en fin årsorrhöna

Räv eller björn som har varit i farten

Bävern har vart på marken i vår

Rävgryt