måndag 27 augusti 2012

Abborrmete i Abborrträsk

Glömde skriva att jag metade abborre i Abborrträsk den 16e augusti. Var inget vidare fiske. Dock fick jag en på 1,2kg och 46cm. Tangerat pb. Den förra fick jag för typ 15 år sedan i samma sjö, på samma metod. Mete med björkspö och kroken riggad med mörtstjärt!


Fågelpremiär i Huvåsen!

Ojojoj vad man har längtat, men nu i lördags var det ju äntligen premiär!

Pappa gick med Lava och hittade 3 gammorrar som startade på håll.

Jag, farfar och brorsan gick mot reservatet med Bizzy och Donna. Vi hittade 3 tjäderkullar och totalt 25-30 fåglar. I slutet av rundan gick vi förbi några tjärdalar. Bizzy fick vittring i näsan och fattade stånd. När jag närmade mig började hon gå på löpa. Nu började jag hoppas på tjädertupp, då dom brukar vistas kring tjärdalarna. Hon gick på löpa i cirka 20m innan hon tog fast igen. Då kommer Donna i full kareta och reser fåglarna! :(
Upp flög 4-6 ripor, som jag tror bara var gammal fågel. Skjuter mot den som jag hade bäst läge på. jag tror att den klappar ihop och börjar sikta mot en annan. Då ser jag att den första fortsätter flyga. Jag går över till den igen och skjuter ner den på ca 25 meters håll. Där skulle jag egentligen haft 2 ripor i säcken. Men efter att farfar och brosan hade haft typ 6-7 bom innan så var det ju bra med iallafall 1 fågel i säcken :) Kanonarbete av Bizzy men sämre av Donna.

Björnängets Bizzy

Söndagen gick jag och pappa med Lava. Återigen hittade vi bara fågel som startade på alldeles för långt håll.
Brorsan gick mot Bizzy och hittade en orrkull, ripkull, 2 gammel tuppar och 2 obestämda. En av tjädertupparna hade startat på 10m utan att han såg den på grund av den täta vegetationen..

Lava har visat bra intentioner trots att hon bara är 6,5 månader. Hon stod ett par gånger utan att fågeln var hemma. Och hennes sök blev bättre och bättre under helgen! Detta bådar gott inför framtiden :)

Idag kräkregnar det så detta blir en hel vilodag. Imorrn ska jag tillbaka till Huvåsen om det blir hyffsat väder!

Apmofallet 6-10 Augusti

När jag kom hem från Lövnäs på söndagen var det bara att packa om för att fara till Apmofallet i Piteälven på måndag morgon.

Måndag kväll var det bäst fiske och bra väder. Patrik lyckades dra resans största fisk, en harr på 1,2kg. Ett antal harrar kring 7-8hg också. Man hade napp på i stort sett varje kast då man körde med fluga. Största harren tog dock på spinnare.

Tisdag var det också bra fiske men inte lika bra som måndagen. Surväder hela kvällen, men vad gör det då man får en massa fisk? Toppen låg där kring 7-8hg

Onsdag var det inget fiske att prata om och torsdag var det riktigt dåligt.
Det konstiga var att vi fick i stort sett ingenting på sjön under dagarna. Den mesta fisken fick vi i forsen nedanför fallet då det hade börjat bli mörkt. Måndagen och Tisdagen vakade dom där som tokar!

Någon större öring lyckades vi däremot inte lura detta år. Vi pratade om att kanske fara dit till midsommar nästa år då vi har varit där v.32 nu 3 år på raken. Kan ju vara kul att testa någon annan period.

Patrik med sin harr på 1,2kg

Apmofallet



Grillmiddag i förtältet

Gammotorn funkar än

Emmy rensar en harr

Vem glömde skorna i Apmofallet?
 
Hoppande harr

När du vill vara dig själv för en stund

Apmofallet


Grillkväll vid fallet

Lövnäs 2-5 Augusti

Efter att jag kom hem från fjällen så var det PDOL för hela slanten den veckan. Torsdag kväll veckan efter bar det av upp till Lövnäs med 2 kompisar. Vi bodde i Antons stuga. Det var väldigt trevligt men riktigt kasst fiske. Det enda som är värt att skriva om är egentligen att Anton lyckades på en sik på Rapala!!

Stugan

Anton lär Jon den ädla konsten med långedrag

Vy mot Tjeggelvas

Härlig kväll

20-23 Juli i Arjeplogsfjällen

Var ett tag sen jag skrev här. Jag har haft fullt upp med jobb, fiske och jakt :)

Jag var ju då till fjällen som sagt. Vi hade väldigt kallt, 0 gradigt vissa kvällar. Dock klarade vi oss från regn iallafall. Dåligt fiske men lyckades iallafall lura en öring på 1,1kg. En kväll när jag fiskade i en fors så började fisken att hoppa som tokar, det var då man fick se vilken kaliber fiskarna hade som hade nobbat draget hela dagen.
Jag såg en öring på ca kilot som hoppade. Så jag kastade på den flera gånger om, gick igenom hela draglådan utan resultat. Sen kommer en öring på inte 1 gram under 2kg och stöter bakom mitt skeddrag! Går igenom hela draglådan igen utan resultat.. Det stod alltså en öring på 1kg och 2kg på samma ståndplats!

En mink kom och lämnade en öring hos mig



Öring 1,1kg