måndag 30 januari 2012

Gårdagens toppjakt

Var till Pålsträsk igår igen. Såg 8-10 orrar. Sköt bom på en. Den vred på sig just då jag sköt, så det var mindre roligt. Blev nog ungefär 14km på skidorna.
Det var sista fågeljakten för denna säsong.
Förhoppningsvis så ska jag ut och jaga hare nån dag men annars så kommer det att bli lite torka här på bloggen tills i vår då det ska pimplas.

onsdag 25 januari 2012

Måndagens toppjakt

Hade tänkt fara till Huvåsen i måndags med när jag kollade på väderprognosen så hade dom ändrat från -8 till -23..Så då tänkte jag fara ut på byamarken istället. Vägen var oplogad men det brukar gå bra ändå så jag testade. Kom inte uppför den första av 2 uppförsbackar..
Kunde precis vända på vägen och då for jag till Pålsträsk och åkte nästan samma sväng som senast. Såg 3 orrar genom en contortaplantering som satt i en björk. Men det var inte på mer än 120m. Det syntes att dom såg mig samtidigt som jag såg dom. Hann inte ens få av mig bössan innan dom stack.
 Hann inte åka mer än 400m innan jag fick nästa fågelkontakt. 3 orrhönor flög upp från snön. Jag förstod att det skulle vara mera. Åker typ 3m till och då flyger det ca 10-15st. Kom på efteråt att jag skulle ha filmat..
Sökte dessa orrar utan resultat. Såg även vars förmodligen en tjäder suttit då talltoppen var rensad från snö.
Blev cirka en mil i kanonföre! Skönk ungefär 1dm.


lördag 21 januari 2012

Toppjakt 20/1

Var iväg till Pålsträsk idag med morfar. Hann nästan inte mer än spänna på mig skidorna så såg jag en orrflock på ca 10st. Började smyga på dom och kom i håll. Laddade 2 skott och skulle ta stöd, och då flög dom. Dom var oroliga och flyttade på sig hela tiden. Tillsist flög dom längre och då ville jag inte följa efter längre för att jag skulle hamna så dåligt till ifrån min planerade kurs.
Åkte vidare och fick se vad jag tror var 2 tjädrar som flög, kan ha varit orrar också men tyckte dom såg stora ut(var långt håll). Skogsfågel var det iallafall.
På tillbakavägen såg jag 2 örnar cirklandes i luften....
Sen såg jag inget mer förutom korp och morfar såg ingenting.


onsdag 18 januari 2012

Mina vapen

Kom på att jag inte har skrivit något om mina vapen!


Överst: Sako Forester 308W, Bausch & Lomb 3-9*40. Köpte den inför förra hösten. Fick börja med att frilägga pipan då den låg mot stocken. I sommar så putsade jag hela stocken och oljade den. Blev som ny! Används till allt från toppfågeljakt till älg/björnjakt.

Mellersta: Miroku 7000 cal.12. Köpte den under hösten 2009. Min första bössa. Lagade en obetydande spricka längst fram på förstocken. Används till lerduveskytte och skogsfågeljakt. Hade tänkt ut i vinter och försöka på någon hare också.

Nederst: Anschütz 1415-1416 22lr, Rempoint 4-16AO. Ärvt den av mammas farfar. Används till mängdträning och skräpfågel.

Har förövrigt Tasco:n jag hade på 308an tidigare till salu. Om den inte blir såld så sätter jag den på 22an.

Har i dagsläget inga planer på att utöka vapengarderoben. Men i framtiden då man har jobb så kommer en Sauer att införskaffas.

söndag 15 januari 2012

Toppjakt på byamarken

Blev toppjakt på byamarken idag. 13,5km i kanonföre! Sämre var det däremot på fågelfronten. Det enda jag såg var en tjäderhöna efter cirka 500 meter. Jag såg hon inte och kom in på cirka 30 meter innan hon flög iväg. Typisk att man kommer dom nära då dom inte är lovliga!
Och INGEN skoter som kom och störde! Tror det är första gången på byamarken som det händer. Myrarna och diken är dock fortfarande förrädiska. Såg flera hål med öppet vatten. Har planer på att fara upp till Huvåsen till helgen, om vädret tillåter.


 

måndag 9 januari 2012

Flugbindning och inskjutning av bössan

Blev sugen på lite flugbindning igårkväll så tog fram lådan och gjorde några. Är nybörjare så ni vet!

 

Idag var jag äntligen iväg och sköt in bössan med det nya siktet! Överslag 6cm på 80m. Bössan skjuter mkt bättre med Normas jaktmatch än med Scandium som jag använde tidigare. Sen tror jag att den skjuter lite bättre då det är kallt eller så är det jag som har blivit en bättre skytt. Bry er inte om skottet nere på krysset. Det sköt jag innan jag ställde in för 3-skottsserien. Nu lever tjädrarna och orrarna farligt!


söndag 8 januari 2012

Kamera

Beställde en "spionkamera" för 179 spänn för att kunna filma då man jagar. Hade inga förväntningar på den då den var så billig. Har testat den lite nu och den verkar inte vara nånting att hurra för. Men ska testa mera.

Har även tagit hem lite läder och så för knivslöjd, så de blir nog lite sånt i vinter.